Lymfaterapia

Lymfaterapiassa kehon imunestekiertoa tehostetaan kevyillä pumppaavilla otteilla. Tavoitteena on saada kudoksissa oleva ylimääräinen neste imusuonistoon ja sieltä eteenpäin kehon nestekiertoon. Tällä vähennämme turvotusta, kipua ja samalla rentoutamme kehoa.

Lymfaterapiaa käytetään itsenäisenä hoitomuotona tai yhdistettynä fysioterapiaan. Lymfaterapeutti arvioi tukisukkien ja -hihojen tarpeellisuuden. Voimme myös tehostaa turvotuksen poistumista kompressiosidoksilla.

Lymfahoito elvyttää kehon omaa nestekiertoa voimakkaasti, joten juo riittäväsi raikasta vettä tai yrttiteetä. Varaa kehollesi aikaa sopeutua hoidon vaikutuksiin. Saunaan ei ole hyvä mennä välittömästi hoidon jälkeen.

Käytämme apuna myös LYMFATEIPPAUKSIA. Lymfateippaus perustuu kinesioteippaukseen. Lymfateippauksen vaikutusta voidaan muuttaa muuntelemalla teippausta. Lymfateippien, kuten lymfahoidon avulla, elvytetään imusuonten toimintaa. Teippaus kestää käytössä 3–14 vuorokautta.

Lymfahoitoa ei suositella, jos kehon vastustuskyky on kuormittunut: tulehdukset, flunssat, kuume, tuore laskimotukos, syöpä, akuutti ruusu, kilpirauhasen tai sydämen vajaatoiminta.

Milloin lymfaterapiaa käytetään?

  • Turvotuksen poistoon esim. syöpäleikkauksen jälkeisissä turvotuksissavammojen ja leikkausten jälkeiseen hoitoon
  • Fysioterapian osanasäärihaavojen ja kroonisten sairauksien (reuma, fibromyalgia, jne.) hoitoon.