TULE-ONGELMAT

Fysioterapiaa käytetään fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseen, paran-tamiseen sekä ongelmien ennalta-ehkäisyyn. Yleisimpiä fysioterapiaan hakeutumisen syitä ovat tuki- ja liikuntaelinongelmat (TULE-asiakkaat), joilla saattaa esiintyä virheasentoja nivelissä ja virheellistä kuormitusta kehossa. Ongelmat ovat lihas-, hermo- ja/tai nivelperäisiä.

Oireena voi olla huimausta, niskahartia-alueen kipua, päänsärkyä, raajojen puutumista, alaselkäkipua tai jonkin nivelen alueen kipua. Leikkausten pre- ja postoperatiivinen fysioterapia on myös yleinen hoitoon tulon syy.

Haastattelun ja alkututkimuksen jälkeen hoitoina käytämme mm. fysikaalisia hoitoja, manuaalista käsittelyitä mm. hierontaa, fasciakäsittelyä ja nivelten mobilisointia sekä akupunktiota ja terapeuttista harjoittelua mm. kehonhallinnan harjoitteita.

Harjoitteena käytämme asiakkaan oireiden mukaisesti mm. MDT-tekniikoita, Kinetic Control -harjotteita ja fasciaalisen ajatusmallin liikesuuntia. Käytämme kinesioteippausta ohjaamaan liikesuuntaa ja myös poistamaan turvotusta sekä lieventämään kiputiloja. Tuemme myös asiakkaan omia liikunnallisia harrastuksia.